Om maar even in Italie te blijven:
Mijn fameuze Pasta alla Putanesca.
Ingredienten:
1-2 rode pepers
1 teen knoflook
Goede zwarte olijven in ringetjes gesneden
eetlepel kappertjes
1 klein blikje tomatenpuree
8 rijpe pomodori tomaten in kleine blokjes gehakt, harde delen verwijderd. (mag ook uit blikje indien verse en rijpe pomodori niet te krijgen zijn)
8 ansjovis filets
verse basilicum
verse Parmezaan (geen zakjeszooi)
goede kwaliteit olijfolie (geen Bertollizooi)
400 gr. spaghetti (heb je nog wat voor de volgende dag)
Hak de knoflook en rode peper in hele fijne stukjes en sauteer ze in de olijfolie in een lage brede pan ongeveer 2 minuten op niet te hoog vuur. Voeg de tomaten concassé toe samen met de tomatenpuree en roer door elkaar. Voeg de olijven, kappertjes en ansjovis toe en roer alles goed door en laat zeker een half uur inkoken tot je een hele dikke saus krijgt.
In de tussentijd de spaghetti "al dente" koken.
Serveer de pasta en saus in aparte schalen op tafel. Wat pasta op bord, eerst vers geraspte parmezaan dan pas de saus er over en dan wat verse basilicum blaadjes in reepjes gescheurd (let op basilicum niet snijden dan wordt het en snotterig en bruinig)
Serveer hier een stevige Italiaanse rode wijn bij die goed tegen de gekruidheid van het gerecht op kan. Bijvoorbeeld een Nero d'avola uit Sicilie of een Primitivo uit Puglia.
Eet smakelijk.