Soep! Gaat er altijd in, ff mijn bijdrage. Is altijd een suc6.
Courgette-pindasoep.
1 grote of 2 kleine courgettes in stukjes gesneden
2 kleine uitjes fijngesneden
2 teentjes knoflook geperst/gesnipperd
3 bouillontabletten kip of groente
3 ruime eetlepels pindakaas
1 blikje tomatenpuree
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel thijm
1 theelepel gemalen gemberwortel (hoe heet dat spul ook al weer als conimex het in een potje stopt?)
peper & zout naar smaak
Fruit op laag vuur in een
grote pan met wat olijfolie achtereenvolgens de courgette, ui en knoflook. Zorg dat de knoflook niet bruin wordt..
De pindakaas en tomatenpuree in een
kleinere pan verhitten totdat het een droog stevig mengsel is en dan bouillontabletten met 1,5 liter water toevoegen. Aan de kook brengen en goed roeren met een garde en dan de inhoud van deze kleinere pan voegen bij het groentemengsel in de grote pan.
Weer aan de kook brengen en 20 minuten laten koken. Pan van het vuur en de kruiden toevoegen. Dan de soep pureren met de staafmixer of in de keukenmachine. Zorg dat er wel wat stukjes courgette heel blijven, zodat nog altijd te zien is dat het courgettesoep is...
Eet smakelijk!
Natuurlijk is deze soep te 'verrijken' met bijvoorbeeld creme fraiche of kun je de soep nog dikker maken door een aardappel mee te koken, maar de soep heeft het niet nodig en deze vult sowieso! Goed te serveren als maaltijd soep met brood en smeersels.
Heb de soep de afgelopen 3 weken gemaakt in de weekenden, omdat we eters kregen en omdat de courgettes nog altijd in grote aantallen uit de tuin komen... en echt iedereen luste deze soep. Pindasmaak overheerst zeker niet.
Staat in een half uur op tafel en is maar 10 minuten werk!
groeten
Peter