Gebruikersavatar
alfaromeogta1
Member
Member
Berichten: 107
Lid geworden op: za nov 05, 2005 23:49
Locatie: Houten

RE: lekker koken

di aug 15, 2006 22:52

Aardappeltaart

Gâteaux de pommes de terres ( 1 gâteaux de 27 cm)

Appareille :
• 10 œufs
• 4 dl crème
• poivre et sel
• ail (3 gousses)
• herbes provençale

800-1000 gr pommes de terre en tranches de 3mm

Procédé :
1. Graissez la moule à gâteau,
2. Placez un papier cuisson au fond de la moule à gâteau
3. Placez une couche de pommes de terre dans la moule à gâteau
4. Rempliez un peu d’appareille sur le pommes de terre
5. refaites point 3 et 4 jusqu’à la moule à gâteau est plein

Maintenant mettez le gâteau au four à 180°C-200°C pour 1 heure (minimum)
Après 1 heure prenez une brochette et piquez au centre du gâteau pour regardez ou les pommes de terre sont cuites.
Videz le gâteau pendant c’est chaud

Bon appétit



eet ze!!!
Heden:

156 1.8 16v sw 2003 ed limitata

Historie:

156 2.0 selespeed 2000
155 1.7 1993
155 1.8 ts sport 1997

Gebruikersavatar
alfaromeogta1
Member
Member
Berichten: 107
Lid geworden op: za nov 05, 2005 23:49
Locatie: Houten

RE: lekker koken

di aug 15, 2006 22:56

En als je je collega's wil pesten, kook dan het volgende soepje.
Is echt serieus heel lekker!!

Knoflooksoep ( Tourain Blanchi) 3-4 liter soep

Benodigdheden:

• +/- 10 tenen knoflook (pletten)
• 5 gr peperkorrels
• 3 gr gedroogde tijm
• eetl. Olie
• bloem
• 30 gr instant bouillon poeder
• 3-4 bouillon (water)
• 6 eigelen
• 6 eiwitten

Werkwijze:
Knoflook, peperkorrels (geplet) en tijm aanzetten in grote pan (NIET KLEUREN)
Roux zetten
Koude bouillon toevoegen en rustig door laten trekken
Bouillon poeder ( champignonsoep ) toevoegen en soep passeren
Soep op smaak brengen met evt runder en kippen bouillon
Wanneer de soep aan de kook gaat losgeroerde eigelen toevoegen
Weer aan de kook laten komen en de losgeroerde eiwitten toevoegen, deze laten stollen in kleine stukjes


ban ap!!
Heden:

156 1.8 16v sw 2003 ed limitata

Historie:

156 2.0 selespeed 2000
155 1.7 1993
155 1.8 ts sport 1997

AlfAnke

RE: lekker koken

di aug 15, 2006 23:15

@@ alfaromeogta1

heb je ook een vertaling van de aardappeltaart of iets dat de inhoud benadert :?: Mn frans is superslecht ](*,)

Gebruikersavatar
alfaromeogta1
Member
Member
Berichten: 107
Lid geworden op: za nov 05, 2005 23:49
Locatie: Houten

RE: lekker koken

wo aug 16, 2006 09:22

Aardappeltaart
Gâteaux de pommes de terres ( 1 gâteaux de 27 cm)

Appareille :
• 10 œufs 10 eitjes
* 4 dl crème 4 dl room
• poivre et sel zout en peper
• ail (3 gousses) 3 tenen knoflook
• herbes provençale provencaalse kruiden

800-1000 gr pommes de terre en tranches de 3mm 800-100 gram aardappel in plak van 3 mm

Maak van de room,ei peper, zout en de provencaalse kruiden een mengsel.


Procédé : Bereidingswijze :
1. Graissez la moule à gâteau, 1. vet bakblik in
2. Placez un papier cuisson au fond de la moule à gâteau 2. bedek bodem met bakpapier
3. Placez une couche de pommes de terre dans la moule à gâteau 3. leg een laag aard. Plakjes in het blik
4. Rempliez un peu d’appareille sur le pommes de terre 4. giet een beetje van de ei/room/kruiden mengsel op de aard
5. refaites point 3 et 4 jusqu’à la moule à gâteau est plein 5. HERHAAL 3 EN 4 TOT DE BLIK VOL IS

Maintenant mettez le gâteau au four à 180°C-200°C pour 1 heure (minimum)
Après 1 heure prenez une brochette et piquez au centre du gâteau pour regardez ou les pommes de terre sont cuites.
Videz le gâteau pendant c’est chaud

Zet de taart een uur in de oven op 180 graden, prik na een uur met een sateprikker in de taart om te kijken of de aard gaar zijn. Zo niet bereidingstijd verlengen. Serveer de taart warm.

Eet smakelijk
Bon appétit
Heden:

156 1.8 16v sw 2003 ed limitata

Historie:

156 2.0 selespeed 2000
155 1.7 1993
155 1.8 ts sport 1997

Roeltje 164

RE: lekker koken

wo aug 16, 2006 10:30

Lekker recept, die aardappeltaart ik doe het altijd uit de losse pols, weet eigenlijk alleen de ingredienten , niet de hoeveelheden.... :lol:
vandaag ...

BROODJE van de Dag...

Italian Beef

Men hale Ciabatta bij de bakker, gebraden rosbief, zure room o.i.d. , bieslook, gesnipperde ui en komkommer, bij de supermarkt.
Snij het broodje open en smeer de aangemaakte zure room( peper, zout ) op beide kanten, beleg het broodje ruim met rosbief, peper en zout op de rosbief, daarna het mengsel van komkommer ( julliene gesneden ( dunne sliertjes) ), ui en bieslook op de rosbief, eventueel hierop ook nog een likje zure room, klap het broodje dicht en men hebbe een heerlijk broodje..

Eet smakelijk

= vandaag broodje van de dag bij ons, zal het proeren bij te houden hierzo :lol:
gegroet...

AlfAnke

RE: lekker koken

wo aug 16, 2006 11:42

Het broodje ros is ook lekker met remouladesaus ipv zure room en gefruite uitjes uit een bakje van de super ipv verse ui.Een bruin casinosneetje ipv pitabroodje.
Dan wordt het een scandinavische versie van Roels broodje van de dag.

@@Alfaromeogta1 bedankt voor de vertaling van de aardappeltaart :P
Laatst gewijzigd door AlfAnke op wo aug 16, 2006 16:38, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
alfaromeogta1
Member
Member
Berichten: 107
Lid geworden op: za nov 05, 2005 23:49
Locatie: Houten

RE: lekker koken

wo aug 16, 2006 14:24

Ik heb nog veel meer recepten hoor.

vraag maar raak!!
Heden:

156 1.8 16v sw 2003 ed limitata

Historie:

156 2.0 selespeed 2000
155 1.7 1993
155 1.8 ts sport 1997

Gebruikersavatar
BOR
Advanced Member
Advanced Member
Berichten: 706
Lid geworden op: di aug 08, 2006 17:22
Locatie: Antwerpen

RE: lekker koken

wo aug 16, 2006 16:00

en als de inspiratie even ontbreekt:

http://www.webchef.be/

AlfAnke

Re: RE: lekker koken

wo aug 16, 2006 16:41

Ik heb nog veel meer recepten hoor.

vraag maar raak!!
kom maar op met lekkere dingen :D
Laatst gewijzigd door AlfAnke op wo aug 16, 2006 20:48, 1 keer totaal gewijzigd.

Roeltje 164

RE: lekker koken

wo aug 16, 2006 19:06

Neejjhhhhhhhhhhhhhh, geen sites..... :? 8)

Gebruikersavatar
alfaromeogta1
Member
Member
Berichten: 107
Lid geworden op: za nov 05, 2005 23:49
Locatie: Houten

RE: lekker koken

wo aug 16, 2006 19:50

Inderdaad geen sites,

Gewoon eigen recepten, niet van die niet door een hobbykok te maken recepten van allerlei sites.
Heden:

156 1.8 16v sw 2003 ed limitata

Historie:

156 2.0 selespeed 2000
155 1.7 1993
155 1.8 ts sport 1997

AlfAnke

RE: lekker koken

wo aug 16, 2006 20:47

Sorry hoor :oops: ik heb de link al weggehaald
Ik zal mn schriftje met eigen receptjes er wel eens bij halen :P maar vandaag had ik het even te druk
en nu ben ik daardoor compleet uitgeteld Afbeelding

Robert 75 V6

RE: lekker koken

do aug 17, 2006 11:13

Waarom ziet ik dit topic nu pas??????????????????????????????

he kunnnen we niet een keertje alfaclub culinair organiseren

AlfAnke

Re: RE: lekker koken

do aug 17, 2006 11:27

Waarom ziet ik dit topic nu pas??????????????????????????????

he kunnnen we niet een keertje alfaclub culinair organiseren
Een Forum Proef Eet of Forum workshop olv Roel :P

AlfaNewB

RE: lekker koken

do aug 17, 2006 12:07

Soep! Gaat er altijd in, ff mijn bijdrage. Is altijd een suc6.

Courgette-pindasoep. 8)

1 grote of 2 kleine courgettes in stukjes gesneden
2 kleine uitjes fijngesneden
2 teentjes knoflook geperst/gesnipperd
3 bouillontabletten kip of groente
3 ruime eetlepels pindakaas
1 blikje tomatenpuree
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel thijm
1 theelepel gemalen gemberwortel (hoe heet dat spul ook al weer als conimex het in een potje stopt?)
peper & zout naar smaak

Fruit op laag vuur in een grote pan met wat olijfolie achtereenvolgens de courgette, ui en knoflook. Zorg dat de knoflook niet bruin wordt..

De pindakaas en tomatenpuree in een kleinere pan verhitten totdat het een droog stevig mengsel is en dan bouillontabletten met 1,5 liter water toevoegen. Aan de kook brengen en goed roeren met een garde en dan de inhoud van deze kleinere pan voegen bij het groentemengsel in de grote pan.

Weer aan de kook brengen en 20 minuten laten koken. Pan van het vuur en de kruiden toevoegen. Dan de soep pureren met de staafmixer of in de keukenmachine. Zorg dat er wel wat stukjes courgette heel blijven, zodat nog altijd te zien is dat het courgettesoep is...

Eet smakelijk! :wink:

Natuurlijk is deze soep te 'verrijken' met bijvoorbeeld creme fraiche of kun je de soep nog dikker maken door een aardappel mee te koken, maar de soep heeft het niet nodig en deze vult sowieso! Goed te serveren als maaltijd soep met brood en smeersels.

Heb de soep de afgelopen 3 weken gemaakt in de weekenden, omdat we eters kregen en omdat de courgettes nog altijd in grote aantallen uit de tuin komen... en echt iedereen luste deze soep. Pindasmaak overheerst zeker niet. :idea:

Staat in een half uur op tafel en is maar 10 minuten werk!

groeten
Peter

Terug naar “Het Forum Café”