De Asperges zijn verleden tijd per 21 juni, gelukkig heeft de natuur nog iets te vertelen, ze zijn er simpelweg na die datum gewoonweg niet meer uitzonderingen daar gelaten..
De mosselen zijn er weer, goedkoper als vorig jaar en vooral beter net als de haring vanwege het vele plankton en het mooie weer in het voorseizoen..
Ik heb een mooi recept op nl. op de zgn Catalaanse wijze, was de mosselen net als altijd en haal de drijfende eruit, dep ze droog en zet een wok met olie op vol vuur, doe de mosselen in de pan en voeg knoflook en sambal toe naar smaak, je kan ook evt. andere smaakstoffen toevoegen als je niet van knoflook houdt.
Bak de mosselen net zo lang totdat ze opengaan en gooi ze een paar keer om in de pan, het vocht uit de mosselen komt vrij en ze gaan alsnog koken.
Heerlijk, serveer brood en salade en je hebt een koningsmaal....
Lekker Alfa Strong 9.2% Alfa biertje erbij heerlijk...... smullen maar..
Ciaooo
gr Roel
