Pagina 1 van 1

Zoektocht naar een klassieke Giulia

Geplaatst: wo jun 12, 2019 11:43
door Jamesz
Reeds geruime tijd (enkele jaren inmiddels) hou ik het aanbod van klassieke Giulia’s in de gaten. Een en ander met in het achterhoofd de diep gekoesterde wens ooit zelf een exemplaar aan te kunnen schaffen.
Alle mogelijk technische informatie absorbeer ik als een spons en zodoende heb ik (al zeg ik het zelf) inmiddels een aardig beeld voor wat betreft de valkuilen, kosten, technische complicaties etc. Technisch inzicht is in ruime mate aanwezig en ik ben qua techniek niet bang om zaken zelf aan te pakken, echter ik ben geen plaatwerker. Met deze zelfkennis zou ik mijn zoektocht dus (moeten) beperken tot harde exemplaren.
Een enkele keer ben ik vrijblijvend een op de foto’s nette Giulia wezen bekijken maar in de praktijk bleek dat toch altijd tegen te vallen.
Misschien afhankelijk van het budget wat ik besteedbaar zou hebben, misschien ook gewoon omdat er een hoop verprutste exemplaren in de markt aanwezig zijn. Betekend dit nu dat ik simpelweg in een onrealistische prijscategorie zoek en daarvoor geen fatsoenlijk exemplaar kan verwachten?

Onder aan de streep ben ik dus met name op zoek naar een stukje advies / hulp in mijn zoektocht. Omdat het moment waarop ik tot aanschaf over zou willen gaan nog niet helemaal concreet is ben ik wat terughoudend met auto’s bekijken. Ik wil niet overkomen als een bandenschopper / ‘eerst nog even thuis overleggen’-kijker.

Wanneer ik kijk naar de markt zie ik dat sommige exemplaren binnen een paar weken van de hand gaan terwijl andere exemplaren maanden zo niet jaren te koop staan. Dat laatste zou bij mij al voor alarmbellen zorgen omdat de prijs-kwaliteit verhouding bij die exemplaren blijkbaar niet in balans is.. Maar wat kan / mag ik verwachten?

Wat is het budget dan?
Zo rond de EUR 12.000,- zou mooi zijn. Wellicht iets meer wanneer dat de kwaliteit aanwijsbaar ten goede komt.

Wat zoek ik?
Geen vroeg exemplaar met lintteller in ieder geval. Een 1300 TI of super met de enkele koplampen vind ik persoonlijk het mooiste maar een nette Nuova zou ik ook zeker overwegen. 100% origineel hoeft de auto wat mij betreft niet te zijn. Supers met dubbele koplampen lijken al weer snel buiten mijn budget te vallen?

Wat mag ik / kan ik verwachten?
Dit is dus mijn grootste issue. Ik realiseer me heel goed dat ik geen exemplaar in concours staat kan verwachten. Gewoon een net exemplaar, zonder gaten in plaatwerk etc, Technisch in behoorlijke / goede staat.

Enkele voorbeelden van foto’s welke ik ben tegen gekomen en mogelijk zouden voldoen aan mijn zoekplaatje;

Nuova Giulia ’74
https://www.autoscout24.nl/aanbod/alfa- ... ?cldtidx=1

Giulia 1300TI ’68 (volgens mij een auto van een clublid?)

https://www.autoscout24.nl/aanbod/alfa- ... ?cldtidx=2

Giulia 1300 TI ’68

https://www.autoscout24.nl/aanbod/alfa- ... ?cldtidx=3

Wat is jullie idee voor wat betreft de voorgenoemde auto’s? Kennen jullie de betreffende auto’s / wellicht ooit bekeken? De laatste twee exemplaren staan al behoorlijk lang te koop. Wat zal jullie inziens de reden zijn dat deze auto’s niet verkocht worden? Zijn ze slechter als op de foto’s te zien, zijn het minder populaire uitvoeringen (enkele carb. Bijvoorbeeld)

Wie o wie kan mij van advies voorzien?
Mijn dank ik groot.

Re: Zoektocht naar een klassieke Giulia

Geplaatst: wo jun 12, 2019 16:33
door ebbr
Al zie je dat de prijzen uitgestabiliseerd lijken en wellicht iets over de piek heen zijn, is je budget voor een goed exemplaar erg krap. Een TI eind 60er jaren is wellicht haalbaar rond de 15K. De 60ers blijven iets achter bij de 70-72ers prijzen die het meest geliefd zijn, ook een nuova is wellicht wel haalbaar a 12-15K. Al vind je dan ook altijd nog wel wat...

Voor een indruk mijn 1300 supertje in topstaat is net getaxeerd a 24.500,00. Onder de 20K vind je die kwaliteit denk ik dus niet in de markt.

Re: Zoektocht naar een klassieke Giulia

Geplaatst: wo jun 12, 2019 22:04
door Scalino
Ik denk dat je met dat budget aan de lage kant zit om te vinden wat je zo te horen zoekt, maar onmogelijk zou het ook niet moeten zijn.

Een 1300 Ti en dus enkele carb heeft wat minder put, maar dat is zo op te waarderen naar een super (dubbele carbs en het daarbijbehorende spuitstuk). Als je zelf een beetje handig bent moet dat makkelijk lukken voor onder de € 500.

Een 1600 is een klap duurder en niet te vinden binnen budget, maar daar was je zelf vast al achter gekomen.

Wat betreft het niet overkomen als bandenschopper; als de verkoper een liefhebber is zal die het echt geen probleem vinden, beetje lullen over Alfa's doet het altijd goed :wink:

Re: Zoektocht naar een klassieke Giulia

Geplaatst: do jun 13, 2019 10:39
door Sud.
Voor dat budget zal je niet makkelijk iets vinden. Ik ben op zoek naar een GT Junior voor een budget van rond 20.000 of een Sud TI of Sud Sprint voor 10.000 als ik mijn Spider https://www.autoscout24.nl/aanbod/alfa- ... ?cldtidx=9 verkocht heb. Ik adviseer je geduld te hebben en bij nieuwe advertenties direct een belletje naar de verkoper, eerste indruk vind ik altijd bepalend voor verdere onderhandelingen.
Succes ermee!

Re: Zoektocht naar een klassieke Giulia

Geplaatst: do jun 13, 2019 12:07
door Willem Butselaar
Beste James,
Ikzelf ben in het bezit van een heel knappe Alfa Giulia Nuova Super 1300 uit '74. Deze wagen heb ik nog niet zo heel lang geleden uit Italië gehaald samen met mijn zoon. De wagen is ondertussen helemaal in orde. Zo heb ik een revisiebak bij Van Lingen Autoparts gekocht en er in laten hangen, zijn de carburateurs gereviseerd en de achterlichtunits zijn ook vervangen. Zo nog een aantal andere zaken die wat minder ingrijpend waren. Met andere woorden, in deze wagen zit heel veel plezier, zonder al te hoge kosten in de nabije toekomst! Wat ik nog niet heb gedaan, is het vervangen van de bekleding van de bestuurdersstoel. Deze is versleten, Ik heb dit nog niet gedaan omdat ik niet zeker ben/was of ik deze bekleding wil handhaven. Dat is dus nog een klusje.
Deze wagen wil ik best verkopen vanwege het feit dat ik achteraf wat teveel hooi op de vork heb genomen.....
Zo heb ik nog een aantal wagens. Een Alfa 75 met 39.000km op de teller uit '89, hartstikke uniek en in werkelijk perfecte staat, een Volvo Amazon uit '65 die ik klaar heb staan voor de spuiter, een Marcos Mantula waar ook nog wel wat aan moet gebeuren en tenslotte nog een TR6 voor als de zon eens lekker schijnt! Je ziet, ik ben een liefhebber en zeker geen handelaar! De meeste auto's heb ik al langer, sommige zelfs langer dan 10 jaar. Maar het wordt tijd om wat op te ruimen. Het blijkt nu dat een verzameling erg leuk is, maar ook heel veel tijd (en uiteraard ook geld) kost. Dus, kort en goed, mocht je meer willen weten of gewoon de wagen eens willen zien, dan geef maar een belletje op 06-52-006809. Over de prijs zullen we het wel eens worden.
Groeten, Willem Butselaar.

Re: Zoektocht naar een klassieke Giulia

Geplaatst: do jun 13, 2019 22:13
door Alfa 147 TI
Leuke verhalen ik blijf dit ook volgen, ben ook best een beetje aan het kijken naar een Giulia en ook in deze prijs klasse , GT valt helaas af die zie ik al voor 25.000 plus te koop staan.

Re: Zoektocht naar een klassieke Giulia

Geplaatst: ma jun 17, 2019 11:00
door Jamesz
Dank voor de reacties allemaal.

Zoals ik reeds benoemde realiseer ik mij al te goed dat ik met mijn zoektocht aan de 'onderkant' van de markt zit.
Een top-exemplaar ligt qua aanschaf nu eenmaal buiten de mogelijkheden.
Wat betreft het niet overkomen als bandenschopper; als de verkoper een liefhebber is zal die het echt geen probleem vinden, beetje lullen over Alfa's doet het altijd goed :wink:
Wellicht ligt dit ook meer aan mijn eigen gevoel bij een dergelijke situatie.
Het beige (cava) exemplaar staat hier niet al te ver van mijn werkadres, binnenkort daar maar eens langs rijden om te kijken.
Dus, kort en goed, mocht je meer willen weten of gewoon de wagen eens willen zien, dan geef maar een belletje
Ik heb je een bericht gestuurd met de vraag voor enige aanvullende informatie.

Re: Zoektocht naar een klassieke Giulia

Geplaatst: di jun 18, 2019 10:06
door superjesse
Het is inderdaad schrikbarend om te zien wat ze voor sommige exemplaren durven te vragen gezien de staat.
Naar mijn mening zou het niet heel moeilijk moeten zijn om een redelijk exemplaar te vinden voor 12.000.
Er zal altijd wel wat werk aan zitten, anders moet je ongeveer het dubbele uitgeven.

Ik begin me steeds meer te realiseren dat ik recent een hele goede koop gedaan heb. Oké, de deuren zijn matig. Maar dat is carrosserie technisch eigenlijk het enige puntje en dat kan ik makkelijk aanpakken.

Het is dus altijd een afweging tussen prijs/ kwaliteit, als je zelf redelijk handig bent kan je je voor 12.000 best een leuke aanschaffen.

Succes in je zoektocht, ik blijf dit topic volgen!

Re: Zoektocht naar een klassieke Giulia

Geplaatst: di jun 18, 2019 11:33
door JoorZ105
die beige enkel carber staat al heel lang te koop, maar mogelijk ook juist omdat het een enkelcarb is.


Ik zou deze overwegen, komt uit palermo uit een priveverzameling. Is samen met mijn huidige berlina op de boot gegaan namelijk. Ik heb hem toen niet heel goed bekeken maar volgens mij wel een eerlijk ding.
Voor 9k ophalen en op het gemakje klaar maken. Bumpers vind je nog wel ergens.
https://link.marktplaats.nl/m1317072461

Re: Zoektocht naar een klassieke Giulia

Geplaatst: di jun 25, 2019 14:08
door Willem Butselaar
Beste James, naar het schijnt heb je een privébericht naar mij gestuurd. Echter, ik ben niet echt handig in dit systeem en weet ook niet hoe ik bij dat bericht moet komen. Kun je aangeven hoe dit werkt, of beter nog, bel me even?

Re: Zoektocht naar een klassieke Giulia

Geplaatst: di jun 25, 2019 14:11
door Willem Butselaar
Beste James, heb zojuist ontdekt hoe ik bij jouw bericht kan komen. Heb het gelezen en zal hierop reageren. Sorry dat het wat langer heeft geduurd.......

Re: Zoektocht naar een klassieke Giulia

Geplaatst: do aug 01, 2019 16:04
door stephen
qua rijden, vind ik zelf hangende pedalen net ff prettiger, en het liefst geen nuova, maar hier zijn meningen vast over verdeeld haha

heb zelf een 1970 Giulia 1300ti met staande pedalen, en een 1972 1750 Super met hangende, ..het is dat die met hangende mijn eerste Giulia is, en er heel veel aan gedaan is, anders had ik de snellere 2 liter over gebouwd haha en de ti weg gedaan..


mijn Bianco Spino super heeft nog wel wat plekken, te doen in de toekomst, dus niet wat je zoekt, ook al wordt deze bijna alleen nog gebruikt voor bruiloften en fotoshoots de laatste jaren :oops:

Re: Zoektocht naar een klassieke Giulia

Geplaatst: wo aug 05, 2020 17:00
door gtj1600
the 105 workshop in etten leur heeft een paar mooie giulia,s in de verkoop staan
die denk ik , redelijk in de beurt van jou bedrag zitten ...zou het zeker proberen
succes :thumbs:

Re: Zoektocht naar een klassieke Giulia

Geplaatst: do aug 06, 2020 08:37
door Ruviano
Necro post :mrgreen: