Gebruikersavatar
Alfa Romeo Miniatura Fer
Advanced Member
Advanced Member
Berichten: 830
Lid geworden op: zo dec 04, 2005 21:37
Locatie: Capelle aan den IJssel
Contacteer: Website

100 anni Alfa Romeo 24-28 juni

vr jun 12, 2020 12:08

Afbeelding Afbeelding

ondanks nog vele corona maatregelen gaat het Museo Alfa Romeo in Arese 24 juni open. Dit schreef de pers afdeling:

Het Alfa Romeo Museum heropent voor het publiek en doet dat op een speciale datum: 24 juni, de dag waarop het merk het 110-jarig bestaan ​​van zijn stichting viert. Het jubileum wordt dan ook gevierd in Arese, en zal ook de volgende dagen doorgaan: bij deze gelegenheid blijft het museum namelijk tot zondag 28 juni elke dag van 10-18 uur open. Vanaf de volgende week wordt de openingskalender tijdelijk aangepast en zijn bezoeken mogelijk op zaterdag en zondag, altijd van 10 tot 18 uur.
Er is een verrassing voor clubs en fans: zij krijgen niet alleen de gelegenheid om de permanente tentoonstelling te bezoeken, maar ook om voor het eerst toegang te krijgen in ruimtes die tot nu toe gesloten zijn voor het publiek en buiten de museumroute: de twee verdiepingen van het voormalige centrum Directional van Arese waar de collectie wordt bewaard, of de backstage van het museum, met nog eens 150 auto's, tientallen weg-, luchtvaart- en scheepsmotoren, honderden modellen, trofeeën, kunstvoorwerpen, accessoires maar ook een raceboot en nog veel meer . Al deze materialen, die normaal niet worden tentoongesteld, vormen een buitengewoon reservoir waarmee het museum tijdelijke thematische tentoonstellingen kan organiseren en Alfa Romeo kan deelnemen aan externe evenementen, tentoonstellingen en verschillende evenementen.
De bezoeken aan de Collectie vinden plaats op reservering, voor groepen tot 10 personen, met een rondleiding. Voor informatie en reserveringen: collection@museoalfaromeo.com
Op woensdag 24 en in het weekend hebben alfisten ook de mogelijkheid om deel te nemen aan parades op het interne circuit. Om bijeenkomsten te voorkomen, is het noodzakelijk om deelname per e-mail te bevestigen op info@museoalfaromeo.com .
Verder zal bij deze speciale gelegenheid de Nuova Giulia GTA, de iconische gelimiteerde serie ontworpen voor het 110-jarig bestaan ​​van het merk, aanwezig zijn in Arese en vanaf 24 juni zal het Alfa Romeo Museum het toneel zijn van exclusieve privé-previews voor klanten.
De Backstage-conferenties zijn ook gepland voor het weekend, gewijd aan de verdieping van minder bekende hoofdstukken in de geschiedenis van Alfa Romeo: de twee evenementen die aanvankelijk waren gepland voor maart en april, opgeschort vanwege de noodsituatie, worden respectievelijk gepland op zaterdag 27 juni (Spider Single-seater concept, de extreme versie van de 916) en zondag 28 juni (164 Q4, de sectie van het vlaggenschip met vierwielaandrijving). Beide afspraken vinden plaats in de Sala Giulia om 15.00 uur Conferenties zijn inbegrepen in het toegangsbewijs, reserveren vereist via info@museoalfaromeo.com
Georganiseerd in drie thematische gebieden - Tijdlijn, die industriële continuïteit vertegenwoordigt; Schoonheid, die stijl, design en levensstijl combineert; Snelheid, een synthese van technologie, sportiviteit en rijplezier - het Alfa Romeo Museum zal zich gedeeltelijk vernieuwd presenteren dankzij enkele innovaties zoals bijvoorbeeld de verbouwing van de sectie gewijd aan de productie van Avio met de tentoonstelling van de "Engel van de kinderen" was het Sai Ambrosini 1001 Grifo-vliegtuig de hoofdrolspeler van een nuttige aanval op de sectie Milaan-Buenos Aires in 1949.
Het museum - ingehuldigd in 1976 en volledig gerenoveerd en opnieuw ingericht in 2015 - heeft zichzelf uitgerust om het publiek te verwelkomen met een reeks veiligheidsmaatregelen, gericht op de gezondheid van bezoekers en personeel. Bij de ingang wordt de temperatuur gedetecteerd met een thermoscanner en in geval van een hogere waarde dan de norm, wordt u gevraagd het bezoek opnieuw in te plannen. Het gebruik van het masker is verplicht en een speciale horizontale bewegwijzering helpt bezoekers de regels van sociale afstand te respecteren en een pad te volgen dat de stroom van binnenkomst en die van uitgang scheidt. Er zal ook prioriteit worden gegeven aan digitale betaling, zowel aan de kassa van het museum als in de Alfa Romeo Store.
Het museum heeft een oppervlakte van meer dan 6.000 vierkante meter en heeft grote buitenruimtes, waardoor er voldoende ruimtes zijn om bezoekers en personeel respect voor interpersoonlijke afstanden te garanderen. Bij grote instromen kunnen de ingangen tijdelijk worden gequoteerd om verzamelingen te voorkomen. Online reserveren is niet vereist.
In plaats daarvan zijn reserveringen vereist voor begeleide bezoeken aan zowel het museum als de collectie, voor groepen tot 10 personen en voor deelname aan de verschillende activiteiten die het museum gepland heeft, vanaf de live vertoningen van de Formule 1-GP's (eerste afspraak op zondag 5) Juli voor de Oostenrijkse GP) op Backstage-conferenties: toegang is toegestaan ​​totdat het maximale aantal plaatsen is bereikt.
Alle informatie over de activiteitenkalender is beschikbaar op www.museoalfaromeo.com
Turijn, 9 juni 2020
SCARB no 00575
Alfa Romeo Registro Miniatura, since 1992.
http://alfaromeominiatura.nl
Alfa GT 1.9 JTDm QV 2009 rosso
Alfa Spider 2.0 ie 1992 rosso
*driving Alfa Romeo since 1975

Terug naar “Evenementen”