Vandaag echt zin om even te prutsen, heb wel weekenddienst en ben dinsdag a.s. pas vrij na 7 dagen werken....
Maar Asperges blijven een bepaalde aantrekkingskracht houden op mij, ondanks dat ik er een soort van trauma aan overgehouden heb als de toenmalige chefkoks van mij weer aan kwamen lopen met 10 kisten om schoon te maken
Was altijd blij als het seizoen weer over was...
Je kan ze maken met zalm, lamsribbetjes en weet ik niet wat voor combinaties, maar met een gekookt aardappeltje, geclarifeerde roomboter een gekookt eitje, wat vers geraspte nootmuskaat en gehakte peterselie blijf ik ze het lekkerste vinden...
De peterselie en de vers geschaafde nootmuskaat ontbreekt op de foto want de asperges koelen zo snel af..
Als begeleidende wijn een Pinot Blanc van 2005 van Vin d'Alsace een goede combinatie, die zelfs in de betere restaurants wordt geschonken...
Eigenlijks als je het goed wil doen moet je het gekookte eigeel en eiwit apart door een zeef wrijven en samen met de gehakte peterselie op de asperges leggen.
Eet smakelijk..
gr Roel
