Pagina 1 van 1

Auto online taxeren en verkopen?

Geplaatst: do jun 09, 2016 10:18
door Peter80
Hallo allemaal,

Ik vroeg me af of er hier mensen zijn die ervaring hebben met het online taxeren/verkopen van hun auto?

Met pijn in het hart doe ik mijn oude alfa weg maar ik heb eigenlijk niet echt veel tijd op het moment en wil wel graag zo snel mogelijk een nieuwe kopen.

Na even wat gezocht te hebben kwam ik uit op de volgende website: https://www.wijkopenautos.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;.

Het ziet er redelijk betrouwbaar uit maar op internet lees ik heel veel gemengde reacties.

Wat zijn jullie meningen hierover?

Alvast bedankt!

Re: Auto online taxeren en verkopen?

Geplaatst: do jun 09, 2016 10:45
door vV
je krijgt er heel weinig geld voor langs die weg. dat is het enige.
Heb wel eens een auto langs die weg laten taxeren, om te kijken waar het op uit kwam, en vervolgens langs een autobedrijf (geen merkdealer) voor inruil op een ander merk gebruikt en die gaf 2x zoveel aan inruil als de online taxatie.
Dus alleen als je heel snel wilt handelen en inruilen geen optie is of de prijs zonder inruil zoveel beter wordt (meer onderhandelingsruimte).

Re: Auto online taxeren en verkopen?

Geplaatst: do jun 09, 2016 10:47
door vV
je kan natuurlijk altijd een taxatie laten doen, zolang je geen directe overeenkomst voor koop eraan koppelt houd je de handen vrij. bedenk at je wanneer je wel een koopovereenkomst sluit je eraan vast zit en zeer waarschijnlijk geld verschuldigd bent wanneer je niet kan leveren omdat je hem al onderhands verkocht hebt of toch ingeruild. Maar dat lijkt mij logisch.

Re: Auto online taxeren en verkopen?

Geplaatst: do jun 09, 2016 10:48
door vV
als het een alfa is en je wilt een snelle deal waar in je hem scherp geprijsd hebt ben je hem hier waarschijnlijk net zo snel kwijt.

Re: Auto online taxeren en verkopen?

Geplaatst: do jun 09, 2016 10:51
door edwinvanpoeijer
Wij hebben deze week onze Punto via ikWilVanmijnautoaf verkocht, meer omdat we geen particuliere verkoop wilden en de gemiddelde garage toch ook vooral uit gaat van de standaard lijstjes.
Uiteindelijk binnen een half uur verkocht via de site voor het bedrag wat wij er minimaal voor wilden hebben (was toch nog 100 euro meer dan de anwb koerslijst). Nu was het wel een Punto met weinig kilometers dus dat zal ook wel geholpen hebben.
Afgelopen dinsdag de auto afgegeven bij de garage en het geld ontvangen. Moest hem alleen afgeven in Tiel dus een uurtje rijden.
Verder ging het allemaal erg goed en was het netjes geregeld. Je zit wel vast aan het verkoopcontract, als je de auto niet levert dan kost dat 15% van de verkoopprijs.

Re: Auto online taxeren en verkopen?

Geplaatst: do jun 09, 2016 16:59
door Lon
Heb zelf goede ervaring met: http://www.venauto.nl" onclick="window.open(this.href);return false;.
Geven ongeveer zelfde prijzen als die online toko's maar komen dan wel je auto ophalen.
Prijs is in enkele gevallen lager ( door de ophaal service ) maar dat is vooral als je een auto van onder de 500 euro aan ze wil verkopen.

Re: Auto online taxeren en verkopen?

Geplaatst: do jun 09, 2016 21:14
door frankalfa
Doe ff een rondje googlen op ikwilvanmijnautoaf en dergelijke lui... :roll: mij niet gezien...

Grtz,fRank

Re: Auto online taxeren en verkopen?

Geplaatst: vr jun 10, 2016 09:06
door Hylke
Kassa of Radar heeft ook een testje gedaan met deze online-handelaren. Uitkomst was dat er bij het wegbrengen van de auto opnieuw onderhandeld werd en het oorspronkelijke bod tot "indicatie" gedoopt.