Gebruikersavatar
frankalfa
Guru Quintuplo
Guru Quintuplo
Berichten: 7801
Lid geworden op: ma dec 27, 2004 20:34
Locatie: Koewacht (of all places!)

kosten vervangen koppakking giulietta 1.4 multi air?

zo mei 12, 2019 23:32

Heren/dames het volgende;

Mn neefje is trotse eigenaar van een giulietta multi air in 170pk trim. Knappe auto en hij is er erg wijs mee. Sinds ergens eind vorig jaar (gok ik) heeft het apparaat random gedoe met het koelsysteem, van een gescheurd expansievaatje via een lekkend thermostaat huis naar -naar nu blijkt- een lekke koppakking.

De reparatie gaat bij een off. dealer plaatsvinden ergens in de hoofdstad omdat neefmans daar studeert resp. een dealer hier in de buurt een utopie is en zn pa een deftige diagnose eiste bij een tent die er verstand van heeft, althans daar mag je vanuit gaan.

So far so good, kreeg ik vandaag toevallig de offerte onder ogen van genoemd klusje, inclusief de 150K km beurt die dan uitgevoerd gaat worden (oa algehele check up, verse bougies oliewissel wat filters enz) en direct ook distributie set met waterpomp.

Onder de streep praten we over +2600euro voor beurt, vervangen distributie set met waterpomp en koppakking... :shock:

Nou ben ik zelf uiteraard verpest met 'internet imitatiespul' prijzen en zelfsleutel-werk maar goddomme een modaal maandloon voor een beurtje een distributie set en koppakking...??
Uurloon zit op 92,50eu ex de btw per uur trouwens.

Is er iemand die hier iets zinnigs over kan zeggen? Realistische prijs? Is het bv erg veel werk aan een giulietta?
Onderdelen lijken me niet belachelijk duur (de 150K km beurt zonder distributie was geoffreerd op 460 nog wat meen ik) en kijkend onder de kap lijkt me er meer plaats/alles makkelijker toegankelijk dan bij bv een 156 v6 (om maar eens een apending te noemen qua ruimte onder de kap.)

Helaas was de offerte voor het vervangen van de koppakking niet apart gespecificeerd (kop vlakken ja/nee bv? Rekbouten nodig ja /nee? dat soort details)

Anyway ik vond het een hoop geld in ieder geval, vanaf hier en zonder de details te kennen zwaaaar aan de prijs..

Grtz,fRank
Poetsen is voor mensen met patina-angst...

Gebruikersavatar
@PM
Guru Duplice
Guru Duplice
Berichten: 2797
Lid geworden op: vr mar 24, 2006 01:37
Locatie: Andijk

Re: kosten vervangen koppakking giulietta 1.4 multi air?

ma mei 13, 2019 00:37

Nouja met dat uurloon loopt het hard op natuurlijk. Misschien toch even verder kijken naar een specialist die geen glazen paleis heeft dat gesponsord dient te worden en wellicht goedkopere (maar wel kwaliteit) onderdelen gebruikt? Ik heb geen flauw idee wat erbij komt kijken om een dergelijke klus bij een Giulietta te doen, en evenmin wat de onderdelen kosten, maar een dagje werk en je zit al op € 900 uurloon en een dealer zal alleen officiële onderdelen gebruiken. Dus ik ben niet heel erg verbaasd. Ok ik ben Busso 3.2 prijzen gewend, maar toch.
Alfa Romeo Alfetta GT 2.0
Alfa Romeo GT 3.2 V6
Mazda 323F 1.8i GT
SCARB 4835

Terug naar “Het Forum Café”