SCARB moderators
Moderator
Moderator
Berichten: 194
Lid geworden op: wo nov 05, 2008 22:47

Nieuwsbrief niet naar hotmail- en live-adressen

do nov 12, 2015 11:33

Donateurs die zich hebben aangemeld voor de digitale Nieuwsbrief ontvangen deze niet als bij hun account een e-mailadres van Hotmail of Live is vastgelegd. Dat ligt deels aan de zeer streng ingestelde spamfilters van Hotmail/Live. De Nieuwsbrief wordt zelfs niet in de spambox geplaatst en de geadresseerde krijgt evenmin bericht dat er een 'verdachte' mail is.

Oplossing: een ander e-mailadres gebruiken. Dat kan je doen door in te loggen bij Mijn Alfaclub Online en bij het tabblad persoonsgegevens het andere e-mailadres op te geven.

Weet je je account-gegevens niet meer? Maak dan NIET een nieuw aan door de de optie 'Nog geen account?' want dan ontvang je de Nieuwsbrief nog steeds niet. Stuur een bericht naar de donateursadministratie met je naam, adres, donateurnummer (zie je clubpas) en het e-mailadres dat je wilt gebruiken.

Voor de goede orde: het forum en het account bij de SCARB website staan geheel los van elkaar. Je kunt de inloggegevens dus niet over en weer gebruiken.
'SCARB moderators' is een gemeenschappelijk account van de moderators. Email en PB's aan dit account gericht worden niet dagelijks gelezen.

Gebruikersavatar
Robkg
Guru Duplice
Guru Duplice
Berichten: 2410
Lid geworden op: do apr 21, 2005 20:29
Locatie: Utrecht

Re: Nieuwsbrief niet naar hotmail- en live-adressen

do nov 12, 2015 22:51

De spamfilters van Outlook.com/Hotmail/Live zijn niet moeilijk te omzeilen. De basic e-mail marketing regels volgen is genoeg ;)

Een van de redenen dat de mails niet aankomen is dit: (Van https://www.senderscore.org" onclick="window.open(this.href);return false; )

Code: Selecteer alles

Sending IPs Hostname Volume Sender Score 5.157.86.28 filter03.hostcontrol.com Very High 55 5.157.86.29 filter04.hostcontrol.com Very High 63 5.157.86.46 filter01.hostcontrol.com Very High 72 5.157.86.48 filter02.hostcontrol.com Very High 78
Die score moet >97 zijn, dan kan je probleemloos mailen (mits de rest van de regels ook gevolgd worden). Het is heel moeilijk om een slechte score te herstellen.

Ook staat het verzend adres op een blacklist: http://mxtoolbox.com/SuperTool.aspx?act ... n=toolpage" onclick="window.open(this.href);return false;
Dat is inderdaad niet Alfaclub.eu, maar de email wordt eigenlijk verzonden van goofy.intcom.nl Alfaclub.eu zou clean moeten zijn, als alfaclub.nl http://mxtoolbox.com/SuperTool.aspx?act ... n=toolpage#" onclick="window.open(this.href);return false; / http://mxtoolbox.com/SuperTool.aspx?act ... n=toolpage" onclick="window.open(this.href);return false;

Het ligt in elk geval niet aan de inhoud, zie: http://lyris.com/us-en/contentchecker" onclick="window.open(this.href);return false;

Waarschijnlijk is de bounce-rate op de mails heel erg hoog (alles boven de 1% is hoog, tot 3% is acceptabel).

Als ik zo kijk, lijkt er gebruikt gemaakt te worden van een eenvoudige, zelfgemaakte en gehoste mailer (software op de mail server). Van een IP-adres welke ook door anderen gebruikt wordt. Die combinatie is dodelijk, dat is namelijk exact de setup die spammers gebruiken (of gebruikten, tegenwoordig werken de meesten geavanceerder). De PHPmailer die gebruikt wordt is prima voor reactieve mails (getriggerde mails), maar minder voor commerciele mails.

Om hier omheen te gaan:
Begin met het versturen van lage aantallen per 24h. Je begint met 1k per dag en spreid de verzending over meerdere dagen. Hou de bounce-rate in de gaten. Deze mag niet meer zijn dan 3% (je wilt uiteindelijk <1%). Na 4 dagen verhoog je die met 50% dus 1,5k mails per verzending.
Hiermee zal de score langzaam hersteld kunnen worden (kan maanden duren). Het is overigens nooit een garantie dat het hersteld kan worden, zeker niet als het verzenddomein en/of ip-adres ook door anderen gebruikt wordt.

De makkelijkste oplossing? Stap over op Mailchimp; goedkoop, eenvoudig, goed en ingetraties zijn eenvoudig voor het automatisch toevoegen/verwijderen van adressen. ;)

Of bel me een keertje 's avonds, dan wil ik wel eens meekijken.
La meccanica delle emozioni
Daily: 166 2.4 JTDm 20v Sportronic - 2004
Gehad: Alfa 33, 75, 146, 155 (2x), 156, Volvo 340, 440, Lancia Delta, Kappa Coupe & SW, Mazda MX-5.

Terug naar “Praktische gids voor de Alfist”